SMD beültetés, forrasztás, szerelés bérmunkában, árak

SMD beültetés
Bérmunkában vállaljuk felületszerelt alkatrész beépítését mind kézzel, mind géppel, ólmos és ólommentes kivitelben egyaránt.

Kézi forrasztás 1 db-ostól kb. 2.000 db összalkatrész számig terjedhet, mely magában foglalja az SMD IC-k, procok javítását, cseréjét is.

Vállaljuk BGA, QFN IC-k átmelegítését, felrakását 2.500,- Ft/db, cseréjét hozott alkatrésszel 5.000,- Ft/db áron.
Surface Mounted Device beültetés és vegyes szerelés esetén többféle technológiai lehetőség van. Ezek közül mind műszakilag, mind költség szempontból a legkedvezőbb a pasztamaszkkal (szitával) történő pasztafelvitel, automatával történő beszerelés és a paszta reflow kemencében történő megömlesztése. Természetesen itt is meghatározó a nyák mérete, kivitele, alkatrészek darabszáma. Általában akkor érdemes a gépi ültetést választani, ha az összes alkatrészszám eléri a háromezret, de ezt a határt befolyásolja az ültetendő alkatrészfajták száma. A gépi beépítésnél a pozíciószámos ültetési rajzon és anyaglistán kívül az automata gép programozásához szükség van a számítógépes NYÁK tervező rendszer által generált gerber fájlra, illetve pick and place fájlra. Amennyiben a panel montírozott kivitelben készül legyártásra ezt az állományt kérjük. Igény esetén a szükséges pasztamaszkot legyártatjuk ugyanezen adatok alapján.
Ez utóbbi átfutási ideje 3-4 munkanap.

Gépi ültetés esetén az alkatrészeket – lehetőség szerint – hevederezett kiszerelésben kérjük és az előírt mennyiségnél 10-15 darabbal több szükséges egybefüggő szalagon. Kisebb szériák esetében kézi szereléssel dolgozunk. Ez a paszta kézi pneumatikus adagoló berendezéssel történő felvitelét, alkatrészek kézi ültetését, majd ezt követően a reflow kemencében történő „kisütését” jelenti.
Általános vállalási határidőnk: 10, vegyes beszerelésnél 15 munkanap.
SMD beültetőgép
beültetőgép
Reflow kemence
Reflow kemence
BGA állomás
BGA állomás
szerelt SMD panel
szerelt panel
SZEM Kft.


Nyitva tartás:
Hétfőtől Péntekig, 7-14 óráig
1116 Budapest, Temesvár utca 20.

postmaster@szem.t-online.hu
+36 1 205-3673
+36 1 205-3674/101 m